Hulahoop JAM!!!

Linda kézzel-lábbal pörget

Február 27-én volt idén az első hulahoop JAM, a Partick Burgh Hallban, Kat szervezésében (ő látható az előző hulahoppos posztban, két karikával). A koncepció egész egyszerű, egy nagy terem, sok karika, sok jó zene, sok ember, 2 óra hossza tiszta pörg(et)és, mindenféle kötöttség nélkül.

A hulahoop JAM kellékei - karikák és zene
A hulahoop JAM kellékei – karikák és zene

Ez azt jelentette, hogy nem volt “óramenet”, tanítás, hanem mindenki úgy hulahoppozott, ahogy akart, gyakorolhattál új dolgokat vagy a régieket, amik már jól mennek. Az én repertoárom elég kicsi :), mert még csak nemrég kezdtem, és csak a fitness órákra jártam eddig.

  • pörgetés derékon mindkét irányba (meggyőződésem, hogy ez stimulálja az agyad, főleg a gyengébbik oldalra pörgetésnél)
  • forgás körbe/lépdelés, miközben pörgetek derékon
  • egylábon állva pörgetés
  • derékról csípőre leengedés, majd különböző technikákkal karika visszahozása derékra
  • térdig leengedés és ott pörgetés (és igen, igen, igen, háromszor tudtam visszahozni derékra a hoop-ot!!! ez még előtte sosem sikerült)
  • pörgetés kézfejen, váltogatva a kezeket
  • derékon pörgetés, miközben hol az egyik, hol a másik kezemet teszem a hulahoppba (na jó, ez leginkább a jobb kezemben merült ki 😀 és még nem sikerült a helyes tartást elsajátítani. Aranyos állat a pingvin, de nem hulahoop alkat :D)

A többiek viszont már jó ideje járnak trükköket is tanulni, csak lestem, hogy miket tudnak! Például Linda, aki már elég idős (vagy legalábbis nagyon ráncos, ez még nem tisztázott), 6 hónapja kezdte és ilyesmiket csinál:

Linda kézzel-lábbal pörget
Linda kézzel-lábbal pörget
Linda kézzel-lábbal pörget
Nemcsak a húszéveseké a világ!
Linda kézzel-lábbal pörget
Linda kézzel-lábbal pörget

Az alkalom végére én is megtanultam így lábfejen hulahoppozni és elkezdtem gyakorolni a nyakon pörgetést is. Minden látszat ellenére az utóbbi sokkal nehezebb, mert a gerincemmel kell(ene) mozgásban tartani a karikát, de valahogy nem akaródzott a nyakamnak ilyesfajta dolgokra vetemednie.

Készítettem még képeket, továbbá vannak még videók, de amikor megpróbáltam föltölteni, akkor közölte a rendszer, hogy az mp4 nem olyan formátum, amivel ki lenne békülve… Ha esetleg van valakinek ötlete, hogyan tudnám feltenni ide, nagyon megköszönném, ha megosztaná velem…!

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s