100 jó szó pároknak – tanácsok, ötletek a boldog párkapcsolatért

Nem tőlem, még mielőtt nagyon megriadnál… 🙂

Háló Gyula nevét ismerheted már a blogról, hiszen több versét is megosztottam. Gyuszi nemcsak költő, hanem boldog férj is, feleségével, Ágival már több évtizede házasok, négy felnőtt gyerekük van. Olyan házaspár ők, akik…hmm,… kiegyensúlyozottak. Harmonikusak. Együtt és külön-külön is.

Manapság, amikor sokan keresnek párt, de viszonylag kevesen maradnak együtt (boldogan), jónak gondolom meghallgatni olyan ember tanácsait, aki nemcsak tapasztalt abban, amiről beszél, hanem meg is éli azt.

Van, aki tudja, hogy én is aktívan párt keresek, de eddigi tapasztalataim szerint nagyon sokan nem is igazi kapcsolatra vágynak, csak valami “lazára” (ez rejtély előttem, hogy mit takar pontosan), esetleg “még nem tudják, mire”, ahogy az egyik társkereső applikáción meg lehet jelölni, hogy mit is keres az ember ott. Ez utóbbi típusról általában kiderül, hogy a “nem tudja, mit akar” igazából azt jelenti, hogy bepróbálkozik alkalmi szexkapcsolat létesítésével, mert azt tudja, hogy akarja, de ha már te jelzed, hogy olyan valakit keresel, aki fölvállalja, hogy fogja a kezed az utcán és bemutat a barátainak is, akkor hirtelen eltűnik és megszakítja a kapcsolatot. Aztán ott van, aki a profilja szerint kapcsolatot szeretne, de valahogy mégis hirtelen nem ír többet, miután kifejezésre juttatod, hogy első randinak nem azt képzeled, hogy eljön hozzád, hanem hogy egy kellemes időt töltötök együtt valamilyen nyilvános helyen. Nem is beszélve arról az illetőről, aki nem jönne hozzád, hanem téged hívna magához. Amikor pedig szólsz, hogy a nők általában nem annyira találják biztonságosnak, ha nem nyilvános helyen kell találkozniuk egy ismeretlen férfival, akkor 41 éves létére csak annyit tud kérdezni, hogy akkor hogyan legyen… (Csak szerintem késő ezt a kérdést föltenni ebben a fázisban? Az elmúlt 20-25 évben soha, egyszer nem merült föl benne, hova lehetne elvinni egy lányt/nőt randira? Egy barátnőm meg is kérdezte: – Nem tud egy kávézót? Amikor mondtam neki, hogy ezek szerint ez még nem jutott eszébe, csak annyit mondott: -Pedig milyen kreatív gondolat. Újszerű, frappáns. 😀 )

Komolyan mondom, a legjobban azokat a profilokat szeretem, ahol megírják, hogy csak FWB-et keresnek (friends with benefits – barátot extrákkal), ONS kizárva (one night stand – egyéjszakás kaland). Itt legalább tudom, hogy balra kell húzni. Minden legyen, közös program, mély beszélgetések, sok nevetés, szex, csak éppen elköteleződni ne kelljen.

Szóval egy ilyen világban szerintem üdítő olyanról olvasni és olyanTÓL olvasni, akinek van saját tapasztalata egy elkötelezett, hosszútávú kapcsolatban, ami örömteli és harmonikus, ahol a felek nemcsak magukért élnek és nemcsak a a gyerekekért maradnak együtt, hanem hajlandók tenni is azért, hogy a kapcsolatuk/házasságuk növekedjen, erősödjön.

Háló Gyuszi írását le is tudjátok tölteni, vigyétek szeretettel!

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s