A blogról

Bognár Éva vagyok, egy magyar Skóciában, a Szimplán jó oldal szerzője.

Röviden arról, hogyan kezdődött

Egy régi főnököm tanácsára kezdtem blogolni – bár évekkel később vágtam csak bele -, amolyan stresszlevezetőnek. Nem posztoltam rendszeresen, egy pár évre föl is függesztettem az írást, de “Helló 2020!” és rájöttem, mennyire hiányzik, hogy alkossak valamit. Így hát újra itt!

Kezdetben csak magam miatt írtam – sokan használják terápiás céllal az írást -, ez azért a régi cikkek stílusán és minőségén érződik is. Az évek során rájöttem, hogy tulajdonképpen külföldi magyarként, éveken át szerződéses munkavállalóként, multikulturális környezetben élőként/dolgozóként, depresszióval küzdőként annyi mindent megtanultam, illetve tapasztaltam, hogy kár lenne ezeket nem megosztani másokkal. Hiszem, hogy mindenki változhat, hogy tanulni mindig lehet – nincs olyan, hogy valamihez már túl öreg vagy.  Hiszem azt is, hogy a kudarc =/= baj, csak egy állomás a tanulás útján. Majdnem 40 év alatt az egyik legfontosabb, amit megtanultam, hogy majdnem mindent “vissza lehet csinálni”: megpróbálod, nem megy vagy nem tetszik, nem folytatod; megpróbálod, elrontod, kijavítod.

Szimplán jó, mert az egyszerű dolgokat is lehet élvezni. Sőt!

Ha érdekel, hogyan figyelhetnél jobban magadra, ha szeretnél ötleteket kapni a háztartásod vezetéséhez vagy épp a lomtalanításhoz/takarításhoz, ha fontosnak tartod, hogy figyelj a lelki egészségedre, hogy jobban megismerd magad vagy ha egyszerű recepteket keresel, hogy időt spórolj, esetleg ha néha szeretnél hallani más országokról, kultúrákról, jó helyen jársz!

Az utóbbi években sokat foglalkoztatott a minimalizmus, a hulladékmentes életmód (zero-waste/low-waste), az egyszerű élet. Bő tíz éven keresztül küzdöttem a depresszióval és a lelki betegségeket körülvevő stigmával, az ezzel járó nehézségekkel a munkahelyen. Lelkielsősegély-nyújtó lettem és szeretnék többet tanulni erről a területről. Figyelő vagyok, bátorító és segítő. Az évek múltával egyre több az önbizalmam és hiszem, hogy Te is megismerheted és szeretheted magad jobban. ♥

Örülök, hogy itt vagy, remélem,hogy csatlakozol hozzánk és megosztod a gondolataid, ötleteid velünk.

Mert az élet szimplán jó.

EZ IS ÉRDEKELHET – AKTUÁLIS VÁLOGATÁS

MOZGÁS

LELKI EGÉSZSÉG
RECEPTEK

4 gondolat “A blogról” bejegyzéshez

  1. Nagyon jó lett a blogod! 🙂 Képileg is: nem túl harsány, de szép, harmonikus hatást kelt – illik hozzád; stílusilag is: humoros és könnyed; tartalmilag is: másokban is felmerülő kérdéseket, témákat boncolgat (főleg, hogy ismerem a további terveket). Sok sikert a folytatáshoz! 🙂

  2. Örülök, hogy kommentelted az egyik posztomat, így Rád találhattam. Beleolvastam a blogodba, és kedvelem az életviteledet, a gondolataidat.
    Követni foglak :)))

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s