A 115. Seafield-i Gálanap

Seafield Gala 2017

Seafield egy ezerháromszáz fős kis falu, West Lothian megyében, Bathgate-hez közel. Itt került megrendezésre július 1-jén a száztizenötödik Seafield és körzete Gálanap, aminek idén az iskolások a “A tenger mélyén / A tengerparton” témát választották.

Seafield Gala 2017

A borító a hatodikos Jodie Webster keze munkáját dicséri, csak kicsit megszerkesztettem. Az eredeti képet, ami a brossúra elején kapott helyet, a blog facebook oldalán nézheted majd meg.

A minden évben megrendezésre kerülő gálanapot egy hét “civic week” előzte meg, amelynek keretében a falu apraja-nagyja különböző programokon vehetett részt. Ezek között volt babakocsi verseny, kispályás foci, bowling verseny, 11-esek versenye, gumicsizmadobálás (ezt nagyon megnéztem volna, de lemaradtam róla sajnos 😦 , pedig biztos vicces lehetett!), kincsvadászat és szelektív üveggyűjtés – a falu három részén lévő konténerek tartalma számított, az a rész nyert, ahol a legtöbb üveget tudták újrafelhasználásra elszállítani.

A gála délelőtt a feldíszített házak és felvonulók értékelésével, zsűrizésével kezdődött, majd 12.30-kor elkezdődött a parádé!

A felvonulók, zenekarok és nézelődők ezután szépen átparádéztak a Ritchie yardjának nevezett helyre, ami, mint megtudtam, egy nagy füves terület a garázs mögött. Itt került sor rengeteg versenyszámra, ahol a fiúk-lányok életkor kategória szerint mérhették össze gyorsaságukat, ügyességüket a többiekkel. A kisebbeknek volt arcfestés, de láttam körhintákat is, volt büfékocsi, baglyokat lehetett nézni és velük fényképezkedni (úgy látszik, ez a baglyos ilyen vándorbaglyos, mert őt már láttam Aberfoyle-ban és Clydebank-ben is), körös-körül sok ugrálóvár és -csúszda, szólt a zene és jól éreztük magunkat. (Meg áztunk. Mert esett az eső. 🙂 Szerencsére a parádé verőfényes napsütésben zajlott, azt jobban sajnáltam volna esőben végignézni.)

A felvonulási videó mellé hoztam még néhány képet, hogy lássátok, milyen is egy ilyen nap, ami a környék falvaiban, kisvárosaiban évről-évre megrendezésre kerül.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A gumicsizmadobáló számon kívül még szívesen megnéztem volna a babakocsitoló versenyt, amiben egy maximum 4 fős csapat egy föltuningolt babakocsival versenyez (a fényképen lévő sárga tengeralattjáró erre a versenyre készült). Mivel erről nincs videóm, belinkelem ide egy kolléganőm 10 éves fiának a felvételét, aki a saját kisvárosukban, Penicuikban (ejtsd: penikuk) vette föl a versenyzőket.  Ő kommentál is, ha tudsz angolul, érdemes meghallgatni, nagyon szépen beszél és jó érzéke van az előadáshoz.

Ha youtube-on rákeresel az “annual gala day”, “gala day” szavakra, még sok videót találhatsz, a westlothianvideos csatorna profi és normális kamerával veszik föl a felvonulást, nemcsak mobillal, mint én meg sok más házivideós érdeklődő. 😉

A versenyszámokról is vannak rövid felvételeim, azokat a blog facebook oldalára fogom feltölteni, ha érdekel, keress rá ott is: szimplán jó!

 

Ui: A felvonulók cukrokat dobáltak és a sárga tengeralattjáróból tényleg spriccelt a víz!
Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s