A macskám kikészít

na mivan mivan mivan

Florence, a macskám teljesen kikészít az utóbbi időben.

Az a mániája, hogy hajnali 5 óra fele elkezd randalírozni, azzal a céllal, hogy engem fölébresszen. Erre több bizonyítékom is van, többek között az, hogy fölugrik hozzám az ágyba és az arcomba nyávog. Ha nem nyávog, akkor csak az arcomba tolja az orrát, hangosan dorombolva, ami fülsíketítő tud lenni, amikor épp a legmélyebben alszol.

Ezenkívül is vannak módszerei.

Az egyik az, hogy a fönti képen látható olvasólámpához dörgöli magát. Az még hagyján, hogy tiszta szőr lesz a búra anyaga, de lökdösi a lámpát arrébb és nagyon félek, hogy egyszer lelöki. Ez akár tűzveszélyes is lehet, mert ez a lámpa mindig áram alatt van. Arról ne is beszéljek, hogy borzasztó hangot ad ki, ahogy a fém talpa ütődik az éjjeiszekrényhez. Emellett lehetetlenség aludni.

A másik amit csinál, az az, hogy kaparja a fotelt. Ezt régebben is csinálta, de kiküszöböltem azzal, hogy a kaparófáját odakészítettem a fotel mellé, ha rájön a kaparhatnék, azt használja. De egy pár hete rászokott arra, hogy ha föl akar ébreszteni, akkor elkezdi a fotelt kaparni, mert arra rögtön fölébredek (és ezt pontosan tudja).

Szokott még dörömbölni a komódon meg valami máson is, de nem tudom, hol, mert a szemem nem nagyon bírom kinyitni. Továbbá föl-alá rohangál, ugrál az ágyon, rám mászik és hangosan dorombol, odafekszik a fejemhez és teljesen az arcomba nyomja a pofáját.

Régebben is megszokott volt tőle, hogy hajnalban odajött hozzám és kért egy kis simogatást, de ez a fajta randalírozás nemrégen kezdődött és kiborító.

Ma például több órán keresztül művelte, pedig azt hittem, végre tudok aludni egy jót. Már egy hete itthon vagyok, mert kiírt az orvos, de egyre kimerültebbnek érzem magam… Hiába alszom, abban a pillanatban, ahogy fölébredek, úgy érzem, olyan fáradt vagyok, mintha már egy hosszú nap lenne mögöttem.

Az orvos javasolta, hogy aludjak, pihenjek sokat, mozogjak és csináljak olyan dolgokat, amiket szeretek. Kertészkedtem, sétáltam, voltam forróköves masszázson is, de úgy érzem, semmit nem segített. Kimerültebb vagyok, mint a hét elején voltam. Tegnap kimentem a kertbe ültetni, de egy óra hossza után úgy éreztem, képtelen vagyok tovább csinálni, pedig nem is nehéz munka volt, ásás vagy fűnyírás, csak ültetgettem.

Erőtlen vagyok ahhoz is, hogy összetakarítsak, pedig mindennap dolgoztam rajta, de semmi látszatja. És akkor ehhez jön még ez a hajnali randalírozás…

Van valakinek ötlete arra, hogy mit tudnék tenni, hogy ez megszűnjön?

Hírdetés

A macskám kikészít” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. Csak két rövid kérdés:
   1. Füldugóval hogyan fogom meghallani az ébresztőt?
   2. Szerinted nem dörömbölne az ajtón?
   A probléma most megoldódott, egy egyszerű módon: elbeszélgettem vele. És a lámpát éjszakára az éjjeliszekrény mellé teszem 🙂

   1. Nekünk a füldugó nagyon jól bevállt. Sok sirály van a környéken és szeretnek már hajnalban hangoskodni, de azóta nem zavarnak. Az ébresztőt egyébként simán meghalljuk. Egy próbát megér!
    De ha már elbeszélgettél vele, akkor biztos jól fog viselkedni 🙂

   2. Még sosem használtam füldugót, de akkor ki fogom próbálni! Mindig tartottam attól, hogy nem fogom meghallani az ébresztést…

 1. Engem is érdekelne a megoldás komolyan! Annyira kimerült vagyok a macskámtól,hogy nagyon azon gondolkozom,hogy el kell ajándékozzam valakinek…képtelen vagyok a munkahelyemen koncentrálni

  1. Nem tudom, hogy milyen a munkád és milyen a macskád nyaggasztása, de egy-két ötlet, amit kipróbálhatsz:
   a) ha nyávogással megy az agyadra, lehetséges, hogy fájdalma van? (pl. mindig evés után, mindig ugrálás után, stb)
   b) ha egyéb módon zargat, valószínű, hogy több időt szeretne veled tölteni:
   – Próbáld reggel szeretgetni (nekünk Florikával reggeli rutinunk volt, hogy amíg én ittam a kávémat, ő odajött hozzám és simogatni kellett) és beszélni hozzá
   – Próbáld meg este egy kicsit lefárasztani, játssz vele valami újat vagy csak egy kicsit többet, mint eddig. Nálunk nagy favorit volt a piros pötty kergetése, ami egyébként java részben abból állt, hogy a földre lapulva leste a megfelelő alkalmat a piros pötty megtámadására. A mostani cicám, Freya semmibe veszi a pöttyöt, viszont él-hal galacsinná gyúrt papírokért (blokk, vonatjegy, bármi-akármi), kergeti is, de már attól kitágulnak a kis pupillái, ha meghallja, hogy összegyűröm és egyik kezemből a másikba dobálom – ő nem annyira a földre lapulós, mint inkább a popóriszálós letámadást részesíti előnyben.
   – Beszélgess vele, sokat simogasd, dögönyözd, esetleg fésülgesd
   – Ha szereti a hangokat,játssz le neki állatoknak való kisfilmekett vagy csak más macskás videőkat, hogy hallja a nyávogást (Freya ebben is teljesen más, mint Florence volt – ez utóbbit nem csaptad be ilyenekkel, ő pontosan tudta, hogy a mobilból/számítógépből jön a hang, de Freya képes a lakásban keresgélni a kismacskát, ha hallja a nyávogást a mobilon keresztül és figyel arra is, ha valaki facetime-on keresztül beszél hozzá. Florence ki nem állhatta a skype-olást 🙂 )

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s