Fly velem – ha kedd, akkor…

Ha úgy fejezted be a mondatot hogy “Belgium!”, akkor megy a pirospont fénypost. Ha nem, és fogalmad sincs, miről beszélek, akkor úgy jártál, mint a 11.a osztály, amikor Csirik György tanár úr hasonlóképp kiáltott föl egy egyébként szokásos matekórán, majd laza kézlegyintéssel és lebiggyentett szájjal vette tudomásul, hogy Kreininger Juditon kívül mindenki totál sötét keddileg Belgium-ügyben,… Belgileg keddium-ügyben és vica verse (bárki is legyen az a Vica).

Node. Ha kedd, akkor a Szimplán Jón ez receptes nap. Egyszerű, könnyen elkészíthető és általam főzött-sütött ételek receptjei, fotói, de miért éppen kedden?

Photo by Vegan Liftz on Pexels.com

Már említettem flylady rutinjait, heti rendjét és a zónákat (hm, a hónap szokását is?). A heti rend lényege, hogy minden egyes naphoz van egyfajta (max. 2) tevékenység rendelve. A kedd pedig a “Plan & Play”, azaz tervezés és játék. A tervezésbe beletartozik a heti program megtervezése, a vényköteles gyógyszerek átnézése (kell-e receptet iratni hamarosan), a napi öltözék megtervezése (ez leginkább akkor hasznos, ha pl. a laza munkahelyedről kell menned valahova, ahol illik nem farmerban megjelenni vagy a férjednek/fiadnak kell ingben-nyakkendőben feszíteni alkalomszerűen) és a menütervezés.

Természetesen nem csak egyszer főzök a héten és a képen látható étel is csak egy-két adag, nem egy heti elemózsia 🙂

További inspirációért és ingyenesen letölthető tervezőkért kattints ide

Házi feladat: Mire utalt Csirik tanár úr oly fellelkesülve és vajon mi volt a matekóra anyaga?

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s