Fly velem, fly velem…(így) még nem repültél senkivel!

flyady

Kivel szállunk és miért? Egyszóval: Flylady.

Kicsoda Flylady? Marla Cilley, aki egy webes fórumhoz csatlakozva választotta a Flylady felhasználónevet. Az ötletet az adta, hogy műlegyes horgászatot művelt és oktatott előszeretettel 🙂 Marla 1999 januárjában határozta el, hogy most már aztán tényleg rendbeszedi a háztartását, a lakását és rendezett életet fog élni. Pam és Peggy kártyás módszerét használta egész addig, de nem tudott rájönni, miért nem boldogul vele. Év elején viszont homlokára csapott és a kártyákat napi/heti/havi kupacokra bontotta és megszületett a Flylady program!

flyady
logo @flyady.net

Az urban:eve-en több cikket, segítséget is találsz magyarul “Zónázzunk” címszó alatt, Via több éves tapasztalata alapján egy magyar ember számára is követhető programmá dolgozta át Flylady munkáját.

2011 őszén lettem flybaby (a fórumokon, fb-on rendszeresen használt név a programot követőkre), én is alakítottam rajta, a magam életéhez igazítottam. Mivel én is eszerint “szállok”, lesz róla egy pár bejegyzés.

Flylady jelenleg főfoglalkozású flylady, rendszeres napi bejegyzéseken, előadásokon kívül a flyshopot is vezeti, ahol különböző, mellesleg nagyon jó minőségű, főleg takarításhoz szükséges eszközöket árul. A program maga ingyenes és senkinek nem kötelező semmit vásárolnia, anélkül is könnyedén repülhetünk 🙂

De mi is ez a repülés? Angolul a fly legyet jelent Flylady nevében, de ugyanakkor “repül” jelentéssel is bír. Egy követő jött azzal az ötlettel, hogy a FLY tulajdonképpen egy mozaikszó, Finally Love Yourself, azaz Szeresd Végre Magad!

A program lényege, hogy könnyen követhető folyamatokra bontja le a takarítást, háztartásvezetést, a napi rutinokon kívül heti rendet és a már emlegetett zónatakarítást tartalmazza. Alapelve, hogy a tökéletlenül végzett házimunka is áldás a család számára és hogy tulajdonképpen bármit tudsz 15 percig csinálni.

Ha nem akarod az összes szombatodat takarítással tölteni, ha szeretnél élhető otthont, ha nem akarsz mindig csak tűzoltást végezni, próbálni utolérni magad, akkor

csatlakozz most!

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s