Szuper színek, menő minták – 2022 körömtrendjei

menta körömlakk

A legtöbb nyilvános helyen, közlekedési eszközön és munkahelyen még mindig kötelező a maszk használata, ezért sokszor el kell tekintenünk attól, hogy vidám, élénk színű rúzsokkal dobjuk fel az öltözetünk vagy fejezzük ki aznapi hangulatunkat. A szemsminkek is tudnak hangsúlyosak lenni, de több tapasztalatot és időt kíván a fölvitelük. A körmökkel viszont nem tudsz mellé lőni – akár sminkeled magad, akár nem, a körmeid mindig veled vannak! Készítheted otthon vagy mehetsz körmöshöz, lehet természetes köröm, géllakk vagy éppen műköröm, az alábbiakban biztos találsz te is kedvedre valót.

A 2021-es év trendjei folytatódnak 2022-ben is mintákban és színekben, és újra fölbukkan a kék és árnyalatai, azzal a bizonyos Very Peri színnel együtt, amit a Pantone az év színeként jelölt meg.

Továbbra is nagyon népszerű a zöld – a mély, sötét árnyalatú smaragd- és borostyánzöld színek mellett a tavasz közeledtével fölbukkannak a világosabb árnyalatok (pl. almazöld, lime) és a khaki is. Matt hatású vagy éppen arannyal díszített is lehet, és folytatódik az ombre népszerűsége is.

A pandémia okozta vagy amúgy is eljött volna? Ki tudja, de a cukorkaszínek napja még mindig ragyog, nemcsak tiniknek! Választhatsz pasztell hímestojás-színekből, de ha az élénk színeket kedveled, akkor is van bőven miből válogatni!

A kék megint menő, legyen az babakék vagy mélykék, és temészetesen a Very Peri hatására a melegebb árnyalatú kékek és ibolyaszínek is tarolnak.

A francia manikűr továbbra is él és virul, sőt! Már nemcsak a hagyományos színben és formában találkozunk vele: festhetjük a körmeink végét színesre, akár úgy is, hogy a hüvelykujjunktól a kisujjunkig a szín egyre világosabb lesz, kontúrozhatunk körömvéget magunknak és az oldalt “lecsorgő”, absztraktabb megoldás is nagyon szép tud lenni. Folytatódik a “fordított francia” trend is, amikor a köröm vége helyett a holdacska kerül megfestésre..

A színek kavalkádját pedig a minták teszik még izgalmasabbá. Hódít a negative space, a hullámvonalak, a minden-körmön-más-minta, a geometriai formák, az apró pöttyök és csillámok.

A visszafogottabb, elegánsabb variációk híveinek sem kell félniük, a nude, a karamell, cappuccino, kávészínek továbbra is divatosak, ezeket minimalista mintákkal lehet földobni, ha mégis szeretnénk valami mást.

Úgy tűnik, a mandula és ovális alakú körmök nagyon jól mutatnak ezekkel a trendekkel, de a square (négyszögletes) és a “squoval” (szögletes köröm lekerekített véggel) továbbra is szívesen választott körömforma.

Nem kell feltétlen mindenkinek hosszú körmöt növesztenie vagy műkörmöt tettetnie ahhoz, hogy divatos legyen – sok árnyalat, főleg az élénk cukorka- és a mélyebb színek jól mutatnak rövid körmökön is.


Te melyiket választanád?

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s