Mesék a glasgow-i éjszakából

Péntekenként késő este a Jamaica streeten várok az utolsó buszra. Egy volt kolléganőm szerint ez egy olyan utca, ahol ő nem menne végig egyedül. Nem olyan vészes, de mivel egy játékterem és egy klub is közvetlen a buszmegálló mögött van, egy McDonald’s-szal egyetemben, érdekes alakok tudnak összegyűlni. A Meki például rendre vonzza a punk kinézetű fiatalokat, akik csakis minimum 20 fős hordában tudnak létezni. (De lehet, hogy nem punkok, csak már nem tudom az alfajokat. Én úgy mondom, punkok.) A színes hajon kívül kötelező a s*ggig eresztett hátizsák, sok fülbevaló és egyéb piercing, valamint a dohányzás. Egymás köszöntése csakis hangosan, feltűnő összeölelkezés keretében valósulhat meg. Ártalmatlanok, de tömegesen ijesztőnek hathatnak. Ők éjjel-nappal ott vannak, esténként pedig a klub előtt is felgyűlik a tömeg. A skót szórakozni vágyó egyén, nemtől függetlenül arról ismerszik meg, hogy a kelleténél sokkal kevesebb ruha borítja testjét. Az, hogy este -1 fok körül van, egy hímnemű egyedet sem tarthat vissza attól, hogy pólóban készüljön élete nagy partijára, a nőnemű lények pedig általában a miniszoknya vagy sort iszonyatosan-magassarkú-szandállal-vagy-cipővel kombinációját jellegzetesen ujjatlan vagy félvállra lehulló topokkal egészítik ki. Esetenként kis dzseki előfordulhat, de az tényleg már csak -3 fok alatt. A testszínű harisnya itt nem divat, nem is igazán lehet jó minőségűt kapni, és különben is, teljesen takarná a kézzel sebtében fölvitt, önbarnító krémek által létrehozott barnaságot, ami inkább narancssárgaság. Nem is igazán menő, ha nincsenek nagy foltok a kezeden vagy a nyakadnál, ahol nem tudod rendesen szétkenni. Létezne persze spray-tan szalonok, ahol Ross módjára az embert befújják a barnítóval, ami egyenletesebb színt szül. (Zoli szerint ezek a lányok a “Olyan szeretnék lenni, mint Patrik a Spongyabobból” felkiáltással mennek ezekbe a szalonokba.)

Tegnap ebben a buszmegállóban ütötte meg a fülemet egy női hang, amint azt mondja: – Ha kétszer annyi idős lenne, mint én, akkor 46 éves lenne.  Ha pedig háromszor annyi idős lenne, akkor 72. Illetve olyan hatvan körül… 66! … hmmm, 69! Hatvankilenc. De végülis arra jutott: – Tíz évvel idősebb nálam.

Ti milyen érdekes beszélgetést kaptatok már el?

Hírdetés

Mesék a glasgow-i éjszakából” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Egyszer hallottam egy lányról. Nem volt olyan éles eszű, de bájos volt és kedves. 18 éves korában egy 36 éves barátja volt. Egyszer csak jött a nagy rádöbbenés és a következőket állapította meg: “A batárom kétszer olyan idős, mint én, hiszen én vagyok 18, ő meg 36.” Aztán tovább számolgatott és ijedt arccal hozzátette: Úristen, amikor én leszek 36, akkor ő 72?

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s