Scotstoun, a hely, ahol élek

A hétvégén nagyon jó idő* volt, de tényleg, a nap sütött és alig esett néha, akkor is csak rövid ideig, kb. 5 fok volt, úgyhogy Leával megbeszéltük, hogy elmegyünk kicsit sétálni. Itt a környéken van egy védett terület (conservation area az angol kifejezés, amit természetvédelmi területre is használnak), ahol régi házak vannak, és a Victoria park sincs messze.

*Értsd: nem esett egy óra hosszánál többet. Egyfolytában. 😀

Ezeket a házakat amúgy cottage-oknak hívják (e: kotidzs), ami magyarul kunyhót jelent, bár ezek az épületek nagyon messze vannak a kunyhóktól. Lea jól ki is nevetett, amikor javasoltam, hogy a “kunyhók között” sétáljunk le a parking. “Jaj, ha hallanák, hogy te lekunyhózod a puccos házaikat…!” 😀

De azért ott mentünk le. Csináltam pár fotót, hogy ti is lássátok, nekem nagy kedvenceim ezek a házak, a környék pedig csöndes, szinte csak a madarak csicsergését lehet hallani.

Különösen tetszenek azok a házak, ahol a gerendák színesre vannak festve! A kertek is nagyon rendezettek, látszik, hogy sokat foglalkoznak velük. Az egyik kertben láttam egy nagyon érdekes növényt, ha valaki tudja,mi ez, a kommentben írja le, kérem.

Bármi is legyen az, jó nagy.

Ahogy a Victoria park is, amiben játszótéren, színes és rendezett virágágyásokon kívül még egy kis tó is található. Jöjjön néhány kép:

Na jó, lehet, hogy egy kicsit sok hattyút fényképeztem…. (pedig ez szigorúan csökkentett válogatás 😀 ), de hát olyan aranyosak voltak!

Ti mit csináltatok a hétvégén?

Hírdetés

Scotstoun, a hely, ahol élek” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s