Balloch és Loch Lomond, Skócia legnagyobb tava

A múlt vasárnap felkerekedtünk Judittal, hogy meglátogassuk a kb. félórára levő Ballochot és a Sea Life Aquariumot.

Balloch a Loch Lomond partján fekszik, vonattal Glasgowból kb. 30-40 perc alatt elérhető. A Queen Streetről indul a vonat (ez egy központi vasútállomás) Balloch a végállomás, nem téveszthető el. Mi Partickből indultunk, egy retúr jegy £5.50-be került.

Lesétáltunk a Leven folyó partjára, gyönyörű napsütéses idő volt, 20 fok, a part teli emberekkel, sirályokkal, kacsákkal, hattyúkkal.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Átsétáltunk a közeli Balloch Country Parkba is, miután meglátogattunk egy aranyos kis ajándékboltot, ahol mindent lehetett kapni, ami skót és olyat is, ami nem, de skót mintás 🙂 A bogáncsos étkészlet, szuper só és borstartóval a nagy szerelmem lett… A parkra egyébként véletlen találtunk rá, az Aquarium keresése közben, de nem bántuk meg, sőt! Azt sajnos nem vettük észre, hogy egy kastély is van benne, így azt kihagytuk (de ki tudja, lehet, hogy nemsokára megint átruccanunk!).

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Innen jó nagy kerülővel jutottunk el végül a Sea Life-hoz és a Loch Lomond Shoreshoz, de nem bántuk, mert  gyönyörködtünk a hegyvidékes tájban, láttunk szép házakat és kerteket és sétáltunk egy jót. (Jótanács: folyó, park vonatállomástól jobbra, Sea Life Aquarium vonatállomástól balra. Balra. Nem jobbra, föl, megint jobbra, le és egyenesen le jobbra…)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

És végre eljutottunk az Aquariumig! Itt már olyan éhesek voltunk, hogy úgy döntöttünk, egy kenguruhamburger nem árthat, sajttal, hagymával…hm, nyammi. (Én zebrát szerettem volna, de azt már elkapkodták.) Az aquariumba nem mentünk be végül, mert 13.20 font lett volna áfástól a belépő (valamit félreolvashattam a neten, mert olyan 7-8 font körüli belépőre számítottunk…), úgyhogy inkább csak sétálgattunk, élveztük a napsütést és egy kicsit megmártottuk fáradt lábainkat Skócia legnagyobb tavában, a Loch Lomondban.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ja, és gyűjtöttem köveket. Azt nem lehet kihagyni. Vannak köveim már Skye-ról és Pondicherryből is, illetve otthon (még Szegeden!) van egy pár Dániából.

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s