Útra fel!

Ha rövidebb utazásra, nyaralásra, kirándulásra vagy családlátogatásra mész, nem árt egy jól összedobott, nem túl nehéz bőrönd vagy utazótáska, amiből azért olyan Mary Poppinsosan elő lehet húzni mindent, amire szükséged van. (A filmben egyébként ez az egyik kedvenc jelenetem, főleg, ahogy Michael próbál az asztal alatt rájönni a csalafintaságra.)

De nemcsak a bőrönd, illetve a tartalma fontos egy utazásnál, hanem az előkészületek is, amik megakadályozzák például, hogy a növényeid teljesen csoffadtan várjanak, amikor hazaérsz, de ennek segítségével tudod a fogad is majd megmosni.

Az alább részletezett akcióterv az, amit én szoktam követni, már az osztálykirándulások ideje óta, azóta persze bővült és egyfajta “hazarepülési kisokos” lett belőle.

úúúúúúúúúúúúá-é (—> ezt Florence blogolta ide és mivel ő az egyik hozzám legközelebb álló/ülő/fekvő családtagom, ezért tiszteletből nem törlöm ki :D)

jegyzetfüzet a blogos ötleteimmel
teendők

1. Visszaszámlálás

Láss hozzá idejében! Mielőtt útra kelsz, hagyj néhány napot a takarításra, pakolásra, szervezésre. Használj egy jegyzetfüzetet vagy a naptáradat és jegyezd föl, mi mindent kell megcsinálnod. Pipálj! 🙂

2. Frissen vetett ágy

Indulás előtti éjszaka húzd át az ágyneműt, így tiszta vetett ágy fog várni, amikor hazaérsz. (Hasonló okokból mosogass is el és vidd ki a szemetet.)

növény utcai virágládában Pondicherryben
Utcai növényrengeteg Pondicherryben

3. A növények

Egy kiadós áztatás, zuhany elég, ha csak néhány napra, egy hétre mész el, de ha hosszabb időre, akkor próbáld ki az alábbi ötletek egyikét:

a) Egy réteg kavicsot-követ, esetleg téglát vagy több rétegben hajtogatott törölközőt helyezz a kád/mosdótál aljára és töltsd meg vízzel, de csak annyira, hogy éppen ne lepje el a kavicsokat/téglákat/törölközőket. Erre állítsd a növényeket; a kavicsokon/stb. keresztül szépen lassan szívódik fel a víz.

b) Tölts meg egy PET palackot vízzel, miután apró lyukakat fúrsz a kupakba. Fejjel lefelé állítsd a palackokat a földbe.

c) A következő ötlethez PET palackot vagy vödröt, mosdótálat is lehet használni, a növények nagyságától és vízigényétől függően. Egy madzag egyik végét lógasd bele a vízbe, a másikat pedig helyezd a földbe.

d) Kérj megy egy barátot, szomszédot, hogy öntözze a virágokat, szellőztessen ki, szedje be a postát 🙂

4. A PAKOLÁS (már a célegyenesben)

Erre egy nagyon jól bevált módszerem van, eddig még nem hagyott cserben.

Rém egyszerű: haladj fentről lefelé, a fejed búbjától vagy ahogy a klinikán mondtuk, “tokától bokáig“. Minden egyes testrészednél gondold végig, mit használsz, a tisztálkodáshoz, rendbentartásához. Például: haj – sampon, kefe, fésű, hajlakk, stb., arc – arclemosó, hidratálókrém, tonik, bőrradír, smink, stb. Azt vedd figyelembe, hogy a nyaraláshoz nem ugyanakkora mennyiséget kell pakolnod és nem kell mindent vinned. De mivel a ruhákat is megtervezed, a sminket, kiegészítőket már pofonegyszerű hozzájuk társítani!

Ezt a módszert használhatod a ruháknál is, pl. kalap/fejkendő, sál, alsónemű, zokni.

5. Launch Pad (flyladys kifejezés)

Este készíts ki minden fontosat a launch padre, azaz arra a kis helyre, ahonnan reggel egy mozdulattal, keresgélés nélkül föl tudok őket kapni. Nekem ez a kis komód az előtérben.

Ide kerüljön az útlevél, személyi igazolvány, jogosítvány, ha van kinyomtatva beszállókártya, megvéve vonatjegy, pénztárca, kulcs, mobiltelefon (a töltő már a csomagban, ugye?), bérlet, buszjegy, whatever.

FOLYT. KöV.: A következő posztban részletesebben a ruhákról és kiegészítőkről.

Hírdetés

Útra fel!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s