Trafik vs Tobacco

Úgy látszik, a július a dohányárudák szabályozásának hónapja. Június 29-ével rendelet szabályozza itt Skóciában, hogy nagyobb üzletekben, szupermarketekben nem lehet nyílt, mindenki által látható helyen forgalmazni a dohánycikkeket. (A rendelet Angliában 2012. április 6-án lépett életbe a 280 négyzetméternél nagyobb alapterületű boltokban, az ennél kisebb üzleteknek 2015 áprilisáig kell megfelelniük az új követelményeknek. A Tobacco and Primary Medical Services (Scotland) Act 2010 elnevezésű és általam lefordítani meg nem kísérelt rendeletet próbálták már bevezetni Skóciában korábban is, de a dohányipar rendre igyekezett ezt megakadályozni, sikertelenül.

Többet angolul az alábbi idézetre kattintva találtok.

Mit tesz erre a skót? Bezáratja az összes eddig meglévő üzletet, megpályáztatja a fél országot, teljes és kontrollált átalakításra kényszeríti az újonnan nyíló trafikok tulajdonosait, amit – ahogy ebből a kis cikkből is kiderül – a külföldiek nagy része szex-shopnak néz? Neeeem, nem, a skót egyszerűen megoldja.
dohánybolt szupermarketben
Árulunk dohányt

Nyitható fedelekkel borítja a cigarettás pult polcait, feliratok jelzik, melyik fiókban van lottó, bélyeg, stb. A pult tetején nagy betűkkel jelzik, hogy nyitva vannak és árulnak dohányt.

(Megjegyzés: Elnézést a kép minőségéért, nem voltam benne biztos, hogy lehet-e fényképezni, ezért igyekeztem minél gyorsabban kattintani, mielőtt kidobnak 🙂 )

Hírdetés

Trafik vs Tobacco” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Még egy megjegyzés: A bejegyzésnek nem célja bármiféle politikai véleményt alkotni. Pusztán azért készült, hogy megmutassam, Skóciában hogyan reagáltak egy hasonló eseményre és hogy lehet máshogy is csinálni. Szórakoztatás és elgondolkodtatás céljából. A politikai tartalmú hozzászólásokat ki fogom moderálni.

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s