Színes világ bennünk

Először 2010 márciusában utaztam Indiába, egy 3 napos rendszertesztelés céljából. Csatlakozás lekésése, frankfurti és bangalore-i reptéren való órákig tartó várakozás, 24 órás út a tervezett 12 helyett és vasárnap reggel 1/2 8-kor landoltunk Chennaiban. Ekkor már 26 fok volt és a reptéri busz ablakai párásak voltak a klímától.

Ahogy kiléptünk az épületből, én már kezdtem érezni, és ahogy a taxi vitt minket a hotel felé, már biztos voltam benne, én beleszerettem ebbe az országba. Hihetetlen volt.  Sz í  n e s !
Mindenhol színes volt, az emberek színes ruhákban jártak, a házak színesre voltak festve (már amik nem pálmalevelekből összeeszkábált kalyibák voltak) és még a felüljáró korlátai is színesek voltak! (A szmog egyébként nagyobb volt, mint Budapesten és emiatt az ég szinte mindig szürke volt – az ember vágyott vissza Budapestre egy kis friss levegő után, de komolyan. De még így is vidám volt.)

Nálunk semmi sem színes. A házak általában szürkére, világoskékre vagy halványsárgára vannak festve. Talán a mostani felújított panelok kezdenek kicsit kilógni a sorból, bár ahogy látom, azok is általában pasztellszínűek. De már ez is haladás. Meggyőződésem, hogy az indiai ember azért (is) olyan nyugodt és békés, elégedett az életével, mert állandóan vidám színek veszik körül. Az iszonyatos nyomor ellenére. Annak ellenére, hogy nem igazán tudod megkülönböztetni a koldust az utcán sétálótól, mert ugyanúgy néz ki.

Azóta is sokszor eszembe jut, sokkal vidámabbak lennénk Magyarországon, ha mi is színesben élnénk. Valahol az ember élete folyamán kivesznek a színek belőlünk. Egy biztos, 6.-ban még megvan.

A régi iskolám, a szegedi Gedói Általános iskola nevezett az alábbi rajzpályázatra, ahol szavazni lehet a képekre online.

A leadott szavazatok számán túl a pontszámításnál figyelembe veszik az iskola tanulóinak létszámát, valamint a település lakosságának a számát is. A nagyvárosi iskolák közül csak az én iskolám van az első tízben. Első helyen van pl. Jásd község a maga 771 lélekszámával. Ott eddig minden rajzra 2300 szavazat érkezett (mondjuk a lakosság fele leadott eddig 6 db szavazatot). Ha Szeged lakosságának a fele leadott volna eddig 6 db szavazatot, akkor most lenne kb. 480.000 szavazatunk rajzonként. Ebben szeretném a segítségeteket kérni!
A szavazás a http://www.tamogatjukacsaladot.hu/info/galeria.php oldalon érhető el. Rövid regisztráció és emailcím megerősítése után az oldalra a fenti linken belépve csak ki kell keresni a Szeged – Gedói Általános Iskolát és már láthatók is az alkotások. Ha lenne egy kis időtök arra, hogy a Gedói tanulóinak képeire szavaztok, az nagyon sokat jelentene az iskolámnak.
Egy nap egy emailcímről csak egyszer lehet szavazni, de akármennyi képre (akár az összesre)! Ha a blogot követő 59 ember (köszi, ez a szám nemrég még kevesebb volt!) csak egyszer szavaz, az 59 plusz szavazat. Ha mindenki csak egyszer szavaz, de a hátralevő 4 napban naponta, akkor az 236 szavazat! És ez csak növekszik attól függően, hány képre adjátok le a voksotokat.

És akkor mutatom, az emberben hatodikban még benne vannak a színek:

A regisztráció egyszerű, rövid, a szavazást pedig megejtheted a Barátok közt reklámszünetében vagy minden alkalommal, amikor panaszkodnál. Ha kifogások jutottak egyből eszedbe, amikor azt mondtam, boldogabb lenne a magyar ember színesben, akkor pláne rád fér, hogy a hátralevő 4 napban nézegesd a képeket és szavazz 😀
A fönti képeket én válogattam ki, ennél sokkal több van, rajzok, ragasztások, 3D-s alkotások.

A gyerekekben rejlő színest Bata Anikó, Simon Edit, Alexandra Vukov és Popovics Lőrinc hozta ki.

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s