Tavaszi nagytakarítás

A tavasz a megújulás ideje, a természetben is és a városi környezetben élő ember számára is. Sokan ilyenkor tisztítókúrába fognak vagy ráveszik magukat a szabadtéri sportolásra.

A megújulás-újrakezdés jó időszak arra, hogy a lakásunkat is helyrerázzuk, a sarkokba is benyúljunk a tollseprűvel, partvissal, porszívóval és megszabaduljunk a fölösleges holmiktól.

Ha többnapos takarítást tervezünk, akkor nem árt előre készülni. Teendőlistával, étellel, takarítószerekkel. Senkinek se jó az, ha pókhálós hajjal jössz rá, hogy az ablaktisztító a nappali ablakának csak a felére lesz elég. Ha nincs mosva, akkor még ruhát sem tudsz magadra kapni, hogy leszaladj a boltba -már ha nyitva van egyáltalán. Szóval, gondolkozz, tervezz, cselekedj és pihenj!

  • Hány napod van arra, hogy kitakarítsd a lakást?
  • Ki lesz otthon ezidő alatt? (ha segítség kell,pl. létrázásban)
  • Mennyire nagy nagytakarítást akarsz? Teljes lomtalanítás vagy egy alaposabb kacattalanítás is megteszi? (értsd: a régi hűtőt is most akarod kidobni, a gyerekek ezeréves tanköny-gyűjteményével és ovis rajzhalmaival együtt vagy csak megszabadulnál a megunt dekorációktól, fölösleges magazinoktól, kihízott/nemhordott ruháktól?)
  • Egy nap mennyi időt tudsz a lomtalanításra-takarításra szánni? Ha tudod, hogy mindennap kell menned postára, bankba vagy a gyerekért az oviba, akkor hiába vagy szabin egy hétig, ezek időt vesznek el.péőőőőőőőőőőőőxyetf4 (vagy például van egy cicád, aki még a blogolásba is szeret beleszólni, nemhogy a takarításba!)

A fentiek tekintetében eldöntheted, hogy szisztematikusan mész végig a lakáson, szobáról szobára vagy inkább olyan takarításokat ejtesz meg, amikre hétköznap nem jut idő, pl. ablakpucolás, könyvespolc kiporszívózása, porszívózás bútorok alatt is,stb. Ha tudod, hogy segítséged csak egy nap lesz, akkora tervezheted a nehezebb munkákat.

Ha már elhatároztad, hogy (mégiscsak) tavaszinagytakarítasz, akkor azért, ha még nem szántad rá magad teljesen, akkor azért fogadd szeretettel ezt a kilincsakasztó checklistet 🙂 A képre kattintva az oldalra jutsz, ahol pdf-ben ingyen letöltheted. (Én pedig nemsokára jelentkezem egy részletesebb listával)

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s