Tíz érv amellett, hogy ha macskád van, az olyan, mintha gyereked lenne

Kis túlzással mondhatjuk, hogy a legidegesítőbb dolog számomra, amikor olyan hirdetéseket látok, hogy új helyet keresnek egy macskának, költözés miatt vagy utcára tett kutyáknak próbálnak új gazdát találni a facebookon.

Értem én, hogy nem minden albérletbe lehet háziállatot vinni, de könyörgöm, vannak albérletek, ahol nem szívesen látnak gyerekkel. Akkor keresel egy másik családot a gyerekednek vagy inkább olyan lakás után nézel, ahol nem problémáznak ezen?

Mert a kutya, a macska, a nyúl is családtag. (Ha már azzá tetted őket.) Ha karácsonyra állatot ajándékoznál, gondold át: akarod és tudod vállalni a felelősséget hosszútávon? 

 

macskagyerek

A háziállat tehát: családtag. Része az életeteknek, gondoskodásra és törődésre szorul, játékot igényel és odafigyelést. Cserébe ő is odafigyel rád, enni épp nem hoz, de odabújik hozzád, ha beteg vagy vagy épp szomorú, és sokszor akaratlanul is megnevettet. Vagy csak épp elképeszt, hogy hogy képes olyan helyzetben aludni és miért épp a wc-papír / zsebkendő / cipőfűző / csizmaszag a mániája? Az pedig már hab a tortán, hogy hogyan képes előadni az éhező kis jószágot, bárkinek, akitől remélheti, hogy némi falatot kap 🙂

Mondhatni, olyan, mintha lenne egy(-gyel több) kisgyereked. Nem hiszed?

Az alábbi 10+1 pont bebizonyítja!

.

.

.

.

1) Egész nap csak eszik, alszik, kakil-pisil.

2) Az éj közepén is fölkölt, hogy adj neki enni.

3) Soha többet nem kell egyedül lenned a wc-ben. Mindig van, aki bámuljon vagy épp enni kérjen.

4) A legváratlanabb pillanatokban jelenik meg éjszaka és befurakszik melléd az ágyba.

5) Válogat az ételben. Ami tegnap még a legfinomabb hami volt, mára érdektelen és csak arra jó, hogy kiturkálja a tányér mellé.

6) Nem érti meg, mit jelent az, hogy “Mindjárt!”.

7) Csak úgy tudsz fölporszívózni, ha előtte összeszeded a játékait a földről. (Amik hamarosan úgyis megint lekerülnek. És hidd el, a sötétben egy csilingelő labdára lépni lehet olyan fájdalmas, mint egy legódarab a talpad alatt. Csak egy kicsit elnyomja  a kiabálásodat.)

8) Csakis a szőnyegre képes hányni, a laminált padlót – vagy bármi mást, ami könnyedén takarítható lenne – gondosan elkerüli.

9) Minden érdekes, ami a földön ugrál vagy mászik. Vagy csak van. (És elképesztő, mennyi minden van!)

10) Bárhonnan bukkanhatnak elő plüssjátékok. Még a wc mögül is.

+1 Bármilyen rosszaságot műveljen is, nem tudod őt nem szeretni!

Bárminemű egyezés a valósággal nem a véletlen műve, a cikkben szereplő macska te(l)jes egyezést mutat a valóságban a fotelben fekvő, mosdó Florence-szal, a cicakirálylánnyal ♥

A ti kedvencetek miket szokott művelni? Ha vannak fotóitok, szívesen nézegetjük azokat is!

Hírdetés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s