Ha egy nap 25 órából állna

De jó is lenne…! Ugye?

De mit kezdenél ezzel a plusz egy órával? Mire fordítanád? Többet aludnál? Több időt töltenél a családoddal, a hobbiddal?

Ha holnaptól kezdve egy órával hosszabb lenne a napom, és tegyük föl, hogy ezt az egy órát bárhová tolhatnám a nap folyamán, akkor azt hiszem, betenném a reggelbe, hogy ugyanúgy 7-kor keljek, mint most és ugyanúgy 9-re kelljen mennem dolgozni, de a kettő között ne 2, hanem 3 óra teljen el.

Arra fordítanám, hogy reggelenként tornázzak, illetve egy kis házimunkát végezzek. (Ez utóbbit azért, mert estére annyira lefáradok, hogy örülök, ha ülni tudok a fotelban, nemhogy még valamit csinálni.) Különösen fárasztó napok után ennyivel többet aludnék.

És ezzel igazából ki is fogytam hirtelen az ötletekből. Ami azért ijesztő, mert ha nem tudod, mivel tölts, akkor nagyon nehéz 1 plusz órát felszabadítani a napodból. Erre még Budapesten, a time management tréningen hívta föl a figyelmünket a tréner és mindenkinek el kellett mondani, mire fordítaná, ha egy órát meg tudna spórolni a napjából. Emlékszem, én azt mondtam, az ebédemet nem az asztalomnál, hanem normálisan, az ebédlőben enném meg.

Ezen a kurzuson persze nem az időutazásról és -tágításról tanultunk, hanem az időbeosztásról, tervezésről, ütemezésről, aminek a segítségével hatékonyabban végezheted a napi munkádat és akár még egy rendes ebédre is futja, nem kutyafuttában.

EDIT: Ez a poszt egészen úgy néz ki, mintha lemaradt volna a vége…(?) De “ne menjenek el a TV-készülékek elől”, mert hamarosan jön a folytatás. Ugyanis mostanában igencsak szeretnék úgykábéminimum 25 30 órát egy napba. Annyi minden van most a listámon, amit meg kellene csinálnom és annyi probléma, amit meg kellene oldanom, hogy az időbeosztás-tervezés-kivitelezés központi témává nőtte ki magát.

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s