Hurrá, hétfő! #7

“Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.”

(George Eliot)

Ki lennél, ha minden úgy alakulna, ahogy eltervezted? Kivé szeretnél válni? Miért ne lehetnél az az ember? A mai nap is elkezdheted, még akkor is, ha már 74 éves vagy. Sohasem késő. Mert ha csak egy napot töltesz a valakivé válásod útján, már közelebb vagy a célodhoz, mintha el sem indultál volna.

Jim ROhn idézet a boldogságról

A boldogság nem valami, amit egy eljövendő időre halasztasz, hanem valami, amit a jelenre formálsz.

Mi olyan sokszor azonnal meg akarunk változni, most akarjuk, hogy olyanok legyünk, hogy úgy éljünk, hogy úgy legyen minden. De ha egy kis lépést sem teszel meg, a cél pont olyan távol lesz tőled, mint tegnap volt. Tedd meg ezt a kis lépést ma, pont ma. Mozdulj ki otthonról – még ha csak egy 10 perces séta erejéig. Vállald a véleményed vagy merj ellentmondani – akkor is, ha csak a húsospultban kérdi az eladó: 20 dkg helyett 25 lett, maradhat? Szólíts meg egy új embert a munkahelyeden – a Nehéz napod van? Mit csináltál a hétvégén? mindig jó kérdések egy semleges beszélgetés indításához.

Mit tudnál tenni ma, hogy azzá válj, aki mindig is akartál lenni?

Hurrá, hétfő! #3

If you sometimes feel depressed or let down, if you’re suffering from the pressure of life, or simply having a plain old grey day, my advice is to roast a chicken.”

“Ha néha búskomornak érzed magad vagy magad alatt vagy, ha az élet súlyától szendvedsz vagy egyszerűen egy unalmas, szürke napod van, azt javaslom, süss egy csirkét.”

Delia Smith, 1941- , brit szakácskönyv-szerző