Téli hangulat avagy hogyan éljük túl a sötétet 2. rész

Még mindig sötét…

Tavaly ugyan nem használtam a lámpát, de idén úgy döntöttem, előveszem megint! Itt az ideje az ebédszüneti séta beépítésének is.

Ha te sem szereted a sötétet, ha érezhetően fáradtabb, letargikusabb vagy, íme néhány ötlet, ami segíthet!

szimplán jó

A bejegyzés első részében már írtam a napfényhiányról, annak hatásairól, a téli búskomorság tüneteiről. Ideje hát megismerkedni néhány megoldással, ötlettel, hogyan kezeljük, ha már egyszer elért minket ez a rusnyaság.

Tippek, javaslatok

View original post 533 további szó

Skót vasárnap délután

Képes élménybeszámoló következik.

Most vasárnap úgy döntöttünk Judittal, alias a Horkolás Nagyasszonya alias Paplanhalomtornyozó Szörnyeteg, hogy nem főzünk, hanem elmegyünk enni (az eredetileg tervezett kaja elvitelre meghiúsult az órákig tartó készülődés miatt, hogy ne csak okosak, hanem szépek is legyünk :D), aztán sétálgatunk a Clyde mentén, bemegyünk a Riverside Museumba és fölmegyünk a hajóra, a Glennlee-re is.

A hajóra sajnos nem jutottunk föl, 12 perccel csúsztunk le az utolsó időpontról, de mivel itt van kb. 15 percre, bármikor elmehetünk még.

Judit a tetejébe napirami küldetésnek kapta, hogy valamely “parazitaölő pálinkaszerű ital”-ról fényképet készítsen, ezért elhatároztuk, hogy úton hazafelé beülünk egy pubba. Javasoltam a whiskeyt, mert hogy pálinka az itt nincs, mire Judit kicsit félve megkérdezte, hogy nem lesz-e gáz, ha mi délután whiskeyt akarunk inni… (Látszik, hogy nem őslakó, de még csak meg sem honosodott itt Skóciában. Az első pubban, a már látogatott Deoch an Dorus-ban nem találtunk ülőhelyet, ezért átmentünk a The Windsor-ba.)

Íme a képek:

Hurrá, hétfő! #10

009 010 020 025 026 032 051Az elmúlt hetekben többször is álmodtam Kiss Anikóval.

Kiss Anikó általános iskola 4. osztályáig volt az osztálytársam, Makkosházán laktak és volt egy öccse, Petya. Jóban voltunk, negyedikben állandóan írogattuk, hogy mit ettünk reggelire, ebédre, uzsonnára (ennyiből állt a barátságunk). Rejtély, hogy hogyan furakodott be 4 álmomba is…

Ezekben az álmokban szerepelt továbbá egy szatyornyi télikabát, egy barnára festett ajtó a tizediken, ahova tévedésből mentem a nyolcadik helyett, a szegedi Dóm tér, egy hatalmas kád műanyag játék, amiben Eszterrel “fürödtünk” Rókuson, valamint nagyon sok szivárvány. Voltak dupla, sőt tripla szivárványok, teljesen félkörívesek és majdnem teljes körök is!

Dupla szivárványt már többször láttam, triplát még csak egyszer.

Sem télikabátokat, sem barna ajtókat nem tudok senkinek sem adni, ezért erre a mai szép hétfőre hoztam szivárványokat! (Ha jól megnézitek, az első két képen dupla látható, a halványabb külső a panelház tetejéből indul.)

Szivárványos szép napot, mindenkinek!

Ne feledjétek, eső nélkül nincs szivárvány.