A macskám kikészít

Florence, a macskám teljesen kikészít az utóbbi időben.

Az a mániája, hogy hajnali 5 óra fele elkezd randalírozni, azzal a céllal, hogy engem fölébresszen. Erre több bizonyítékom is van, többek között az, hogy fölugrik hozzám az ágyba és az arcomba nyávog. Ha nem nyávog, akkor csak az arcomba tolja az orrát, hangosan dorombolva, ami fülsíketítő tud lenni, amikor épp a legmélyebben alszol.

Ezenkívül is vannak módszerei.

Az egyik az, hogy a fönti képen látható olvasólámpához dörgöli magát. Az még hagyján, hogy tiszta szőr lesz a búra anyaga, de lökdösi a lámpát arrébb és nagyon félek, hogy egyszer lelöki. Ez akár tűzveszélyes is lehet, mert ez a lámpa mindig áram alatt van. Arról ne is beszéljek, hogy borzasztó hangot ad ki, ahogy a fém talpa ütődik az éjjeiszekrényhez. Emellett lehetetlenség aludni.

A másik amit csinál, az az, hogy kaparja a fotelt. Ezt régebben is csinálta, de kiküszöböltem azzal, hogy a kaparófáját odakészítettem a fotel mellé, ha rájön a kaparhatnék, azt használja. De egy pár hete rászokott arra, hogy ha föl akar ébreszteni, akkor elkezdi a fotelt kaparni, mert arra rögtön fölébredek (és ezt pontosan tudja).

Szokott még dörömbölni a komódon meg valami máson is, de nem tudom, hol, mert a szemem nem nagyon bírom kinyitni. Továbbá föl-alá rohangál, ugrál az ágyon, rám mászik és hangosan dorombol, odafekszik a fejemhez és teljesen az arcomba nyomja a pofáját.

Régebben is megszokott volt tőle, hogy hajnalban odajött hozzám és kért egy kis simogatást, de ez a fajta randalírozás nemrégen kezdődött és kiborító.

Ma például több órán keresztül művelte, pedig azt hittem, végre tudok aludni egy jót. Már egy hete itthon vagyok, mert kiírt az orvos, de egyre kimerültebbnek érzem magam… Hiába alszom, abban a pillanatban, ahogy fölébredek, úgy érzem, olyan fáradt vagyok, mintha már egy hosszú nap lenne mögöttem.

Az orvos javasolta, hogy aludjak, pihenjek sokat, mozogjak és csináljak olyan dolgokat, amiket szeretek. Kertészkedtem, sétáltam, voltam forróköves masszázson is, de úgy érzem, semmit nem segített. Kimerültebb vagyok, mint a hét elején voltam. Tegnap kimentem a kertbe ültetni, de egy óra hossza után úgy éreztem, képtelen vagyok tovább csinálni, pedig nem is nehéz munka volt, ásás vagy fűnyírás, csak ültetgettem.

Erőtlen vagyok ahhoz is, hogy összetakarítsak, pedig mindennap dolgoztam rajta, de semmi látszatja. És akkor ehhez jön még ez a hajnali randalírozás…

Van valakinek ötlete arra, hogy mit tudnék tenni, hogy ez megszűnjön?

A macskám kikészít” bejegyzéshez ozzászólás

  • Csak két rövid kérdés:
   1. Füldugóval hogyan fogom meghallani az ébresztőt?
   2. Szerinted nem dörömbölne az ajtón?
   A probléma most megoldódott, egy egyszerű módon: elbeszélgettem vele. És a lámpát éjszakára az éjjeliszekrény mellé teszem 🙂

   Kedvelés

   • Nekünk a füldugó nagyon jól bevállt. Sok sirály van a környéken és szeretnek már hajnalban hangoskodni, de azóta nem zavarnak. Az ébresztőt egyébként simán meghalljuk. Egy próbát megér!
    De ha már elbeszélgettél vele, akkor biztos jól fog viselkedni 🙂

    Kedvelés

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s