Tegyük le az alapokat

A nap kezdete alapjaiban határozza meg a nap hátralevő részét. Egy rossz reggel természetesen nem feltétlen jelent rossz napot, de emlékezz vissza, volt-e olyan reggeled, amikor elaludtál és kapkodás volt minden, amikor végre fölébredtél? Hogy emlékszel arra a napra? Kapkodás volt a munkahelyeden, suliban is? Utolérni magadat?
És milyen az, amikor rumlira érkezel haza? Amikor alig várod, hogy végre megpihenj az otthonodban, de rendetlenség fogad?

Azt hiszem, megegyezhetünk, hogy a reggel nagyon fontos a nap hátralevő részének szempontjából és jó az, ha úgy ér haza az ember, hogy tisztaság várja.

Ma két alaptevékenységgel ismerkedünk meg, ami segít a reggeli indulásban és mosolyt csal az arcunkra, amikor este hazaérünk.

1. Az esti rutin

Az esti rutin egy részét, a mosogatófényesítést már elsajátítottuk és bőszen gyakoroljuk is. Ehhez jön még most a másnapi öltözékünk kikészítése. Ne csak döntsd el, mit veszel föl holnap, hanem egy vállfára (vagy ha van, szobainasra) készítsd is elő, így reggel már nem kell keresgélni, hogy egyáltalán ki van-e mosva az a nadrág, ki kell-e vasalni azt az inget, nem gyűrött-e a szoknya. Akár az ékszereket is kikészítheted mellé, így már azon sem kel filózni reggel, amikor örülsz, hogy egyáltalán ki tudsz mászni az ágyból. Az esti rutinhoz tartozik még a 2 perces makulapont tisztítás is. Ez nem jelenti azt, hogy mindezt rögtön lefekvés előtt kell megcsinálnod. Elkezdheted már a vacsora után is vagy amikor kényelmesnek tartod.

Valószínűleg ismered magad, hogy mennyi alvásra van szükséged ahhoz, hogy másnap működőképes légy. Figyelj erre oda, és időben feküdj le.

2. A sebes sikálás

Egy pár másodperces törlésről van szó, ne gondolj semmi nagy dologra. Főleg, így reggel, ne is próbáljalak semmire rávenni, igaz? Ha ezt a törlést begyakorlod, egy idő után már félálomban is menni fog.

Miután elvégezted reggeli dolgodat, a wc-kefével alaposan sikáld le a wc-csészét belül. Kívülről pedig egy kis papírral vagy ronggyal töröld át. A naponta végzett dörzsölés rendben tartja a wc-t, a vízkő sem alakul ki úgy rajta. Nem kell, hogy wc-tisztító folyadékot használj, egy kis régi sampon (pl. az a megkezdett a fürdőszobából), folyékony szappan, bármi használható a célra. Ha olyan wc-keféd van, amit a tartójába bele kell állítani és nem lógatni, akkor a tartóba tehetsz egy kis vizet+szappant.

177A fürdőben pedig készülődés után egy mikroszálas kendővel (vagy amit használsz takarításhoz) töröld szárazra a mosdókagylót és a csapot. Ha a mosdó alá épített fürdőszobai szekrényed van, ennek a felületét is töröld át, és ne feledd a tükröt se. A pára is, a fogkrémfoltok is eltűnnek és egy szép csillogó csap vár rád, ha este hazaérsz majd a munkából. (Ez egyébként annyira néhány másodperces feladat, hogy könnyű rászokni minden vízhasználat után. Egy sebes törlés és már kész is!)

∞∞∞Θ∞∞∞

A mai feladatok:

≡ Reggel öltözz föl, húzz cipőt, tedd föl a sminked, stb. (így formálódik a reggeli rutin)

≡ Este fényesítsd ki a mosogatód. (és alakul az esti is szépen)

≡ Válassz ki egy makulapontot a nappaliban és egy másikat egy tetszőleges helyiségben. Állítsd be az időzítőd 2 percre vagy kapcsolj be egy zeneszámot, és amíg le nem jár az idő, pakolj ezen a területen. (része az esti rutinnak, de bármikor végezhető)

≡ Készítsd ki a másnapi öltözéked.

≡ Reggel végezd el a sebes sikálást és törlést a wc-ben és fürdőszobában.

∞∞∞Θ∞∞∞

Kacattalanítás:

Fókuszban a nappali: gyakorlott kacattalanítóként itt már szabadkezet kapsz. Válassz ki egy sarkot, asztalt, polcot és 15 percig szortírozz! Használd nyugodtan a 3 dobozt (vagy zsákot) a
(1) megtartandó
(2) továbbadandó
(3) szemétbevaló holmiknak.

Az 1-es dobozt pakold el a nap végén, a másik kettőt pedig a hét végéig ütemezd be.

És már péntek van! Mennyi mindent elvégeztél, pedig csak 15 perceket szorgoskodtál!

Gratulálok, csak így tovább!

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s