Láss neki, de előbb állj hozzá!

Egy feladat nagyságát, bonyolultságát a hozzáállásunk (is) adja. Nagyobb nyűg ugyanaz a munka, ha nem jókedvvel végezzük, ha szétszórtak vagyunk, nem oda koncentrálunk, ahova kellene.

∞∞∞Θ∞∞∞

Feladat szerdára:

≡ Este fényesítsd ki a mosogatód.

≡ Reggel, ahogy kikelsz az ágyból, ne húzd-halaszd a készülődést, zuhanyozz le, mosd meg az arcod, moss fogat, tedd rendbe a frizurádat. Ha sminkelsz, most tedd azt is föl és öltözz föl. Teljesen. Húzz cipőt is!

208Én egy ilyen kis házicsizmát használok, korábban pedig egy régi balerinámat húztam föl, amit kineveztem benti cipőnek. (Ez most a szemétlevivős topánom.)

A magyaroktól távol áll a lakásban cipőt koncepció, én ezért is nem választottam sportcipőt vagy más fűzőset, hanem próbálkoztam valami olyannal, amit még kényelmesen elbírok. A takarítás és házkörüli munkák idejére használd a lábbelit! Bújj bele minden reggel és meglátod, rövid idő alatt az agyad rögtön “takarítás üzemmód”-ba kapcsol, amint fölveszed és sokkal könnyebb lesz végigsöpörni a lakáson – szó szerint! 😉

∞∞∞Θ∞∞∞

Kacattalanítás:

Vesd be magad a fürdőszobába és nézd át a kozmetikumokat, tisztálkodószereket (ha itt tartod a takarítószereket, akkor azokat is). Két megkezdett sampon? Ha ugyanolyan, öntsd össze! Kiszedhetetlen testápoló a flakon alján? Egy pici olívaolajat csöppents bele, ha még szeretnéd fölhasználni. Ha nem, menjen a kukába! Hány termékminta hever a polcokon eldugva? Rendezz szépségnapot, használd föl őket a héten vagy készíts belőlük egy kis “kozmetikai csomagot” – a lányodnak a koliba, a tini unokatesódnak, saját magadnak vagy a vendégszobába, esetleg repülőútra kis kézipoggyászba. Ha már lejárt szavatosságú, akkor ez is mehet a kukába.

209Nekem egy kis kényeztető piperecsomagom van a fürdőben, amit bármikor elő tudok kapni, ha egy kis spa élményre vágyom otthon. A tartalma elég egyszerű most, időnként frissítem, adok hozzá ezt-azt.

Mi van, mi lehet benne?
211Lábfürdőhöz fürdősó vagy illóolaj, bőrradír, lábreszelő, lábkrém
Pedikűr-manikűrhöz csipesz, olló, körömreszelő, polírozó, körömlakk
Kényeztető arcpakolás, ránctalanító krém, kézkrém
Gyertya, kéztörlő, hajpánt, parfüm, kistükör
Szőkítőpor, gyanta, szemöldök csipesz

Fontos: Ne tölts órákat a fürdőben! 15 percre állítsd be a mobilod vagy egy időzítőt és csak addig szortírozz, amíg le nem jár az idő. Érdemes egyszerre csak egy polcot célba venni, hogy az idő lejárta után se teljen többe, mint max. 20 percbe elpakolni, amit kiszedtél. Nem baj, ha nem fejezted be. Lesz még rá alkalom, nyugi.

Babysteps!

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s