Méregtelenítsd az életed! 1. hét

Belevágunk! Rögtön az első héttel kezdjük 🙂

Állandóan keresgélned kell a holmijaid, mert semminek nincs pontos helye? El kell pakolnod a fotelból, ha le akarsz ülni? Le tudnád tenni a laptopod az íróasztalodra, anélkül, hogy valamit arrébb kellene tenned? Neki tudnál látni a főzésnek, csak úgy, ripsz-ropsz? Vagy előbb el kellene mosogatnod? Előre kell tervezned, ha valaki látogatóba jön, hogy legyen időd helyrerakni a lakást? Vagy egyszerűen csak szeretnéd nem állandóan a szombatot tölteni takarítással, nagymosással, bevásárlással? Eleged van abból, hogy soha senki nem csinál semmit, csak te?

Ha bármelyikre is igennel feleltél, akkor esélyes, hogy a flylady program neked való és élvezni fogod! (Ha beírod a keresőbe vagy a címkefelhőben rákattintasz, akkor találsz korábbi bejegyzéseket róla és a programjáról, azokat most nem ismétlem itt meg.)

Az alapelvek:

  • az itthon tisztán- és rendbentartása áldás és nem nyűg
  • haladj apró lépésekben, csatlakozz ott, ahol vagy – nem kell behozni a lemaradást
  • bármit lehet csinálni 15 percig

KEDD – KÜLDETÉS #1

→ mosogatófényesítés

Fényesítetted már ki valaha a mosogatód? Ha még nem, nem is tudod elképzelni, milyen addiktív lehet ez az apróság. Dologra fel hát!

Ξ Ha tele  a mosogatód, pakolj ki mindent belőle (igen, jól olvasod, nem kell előtte elmosogatni).

Ξ Ha morzsás, öblítsd ki, és töltsd meg színültig meleg vízzel és Domestos-szal vagy más takarítószerrel, amit szeretsz.

Ξ Hagyd állni legalább félórát. (Ne aggódj, ez a jövőben nem lesz ilyen macerás, de le kell fektetni az alapokat.)

Ξ Engedd le a vizet és jól súrold át a mosogatót – használhatsz súrolóport, krémet, szódabikarbónát egy kis vízzel elkeverve, bármit, amit szoktál.

Ξ A mosogató pereme alá körbe egy késsel – óvatosan! – nyúlj be és takarítsd ki. Nem is hinnéd, mennyi trutymó fölgyűlik itt. A csaptelepek környékét is tisztítsd meg, használhatsz kiszuperált fogkefét is.

Ξ Már most tisztább, ugye? Egy száraz ronggyal (mikroszálas kendő, konyharuha, egyéb törlőkendő) töröld át a mosogatót, azaz fényesítsd ki! A csaptelepet is!

Ξ Hatványozott fényesség érdekében cseppents egy kis ablaktisztítót vagy olajat a törlőkendődre és azzal még egyszer töröld át.

Ξ Ha tetszik az eredmény, készíts róla fényképet 🙂 (Akár föl is töltheted a facebook oldalra, ha van kedved megosztani másokkal is. Robi*, a tijedet különösen várnám 😉 )

Ξ Ezek után csak annyi a dolgod, hogy esténként fényesítsd ki a mosogatód, hogy reggelre mosolygósan várjon! (Ha egy nap kimarad, ne ess pánikba: törekedj arra, hogy két egymás utáni napon ne maradjon el. Ennyi.)

shiny sink
Az én fényes mosogatóm 🙂

*Robi makacsul ellenáll az aprólépéses (babysteps) flylady programnak és állandójan szekál, amikor én ezzel jövök neki 🙂

2 gondolat “Méregtelenítsd az életed! 1. hét” bejegyzéshez

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s