Most már aztán elég! (toporz, toporz, toporz)

Az még elment, hogy nagymamámnál rátérdeltem egy ezer éves karosszékre, és az amúgy is rozoga fotel léce alul letörött. De amikor a tesóm kihúzható -oké, szintén roggyant – ágya esett össze alattam, nagy robajjal… Azonkívül, hogy megijedtem, még az ágyat is ki kellett dobnunk.

9906355-weight-scale-with-desperate-woman-s-face-reflecting-isolated-in-whiteNincs mese, vészesen túlsúlyos vagyok. A vészesent én mondom, a túlsúlyost a házipatika.com BMI kalkulátora.

www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/bmi_testtomegindex_kalkulator

A kalkulátorba beütve a magasságot és a testsúlyt, megkapjuk az indexet, a “besorolást”, valamint egy rövid figyelemfelhívó szöveget, intést a doktor bácsitól, ha arra van szükség.

Az ideális testsúlykalkulátor, szintén a házipatika oldalán megmondja, mennyinek is kellene lennem, magasságomhoz, koromhoz mérten a nemem alapján. Az a kis nyavalyás mindig 52.2 kg-ot ad ki… Nagyon, nagyon régen voltam ennyi… Azt hiszem, egy 55-60-nal is kiegyeznék már… Igen, a kalkulátor meg is dicsér, ha 60 kiló vagyok. belly-fat-1
Viszont mivel ennek eléréséhez kb. 20 kg-ot kellene leadnom, feldarabolom a célt (szalámi-technika). A jelenleg testsúly 10%-ánál nagyobb súlyvesztést nem érdemes  kitűzni, mert az olyan mértékű fogyás lenne, amit csak hosszú távon lehet elérni, és addig ki is kell tartani, motiváltnak kell maradni. (Egészséges, heti 1/2-1 kg leadásáról beszélek. Tudom, van már mindenféle csodabogyó, -diéta, amitől egy hónap alatt 16 kiló és a többi, de köszönöm, nem. Szeretném, ha a bőröm nem lógna rajtam, mint tehénen a gatya.)
***
SMART a célkitűzésem? Nézzük.
S: Leadok 5 kg-ot (azaz 6%-os fogyás)
M: Hetente egyszer megmérem magam mérlegen és centivel is. Jegyzem a felsőkarom méretét, mellbőséget, derékbőséget, csípőbőséget és a combom kerületét.
A: 6%-os fogyást tűztem ki célül, tehát még a motiváltan megléphető 10%-on belül vagyok
R: Ez a súlycsökkenés heti 2 font leadása
T: május 17-ig.
Az eredményeket a http://www.sainsburysdiets.co.uk weboldalon jegyzem majd, itt meal planeket és food diaryt is találok, ahol vezethetem, mit ettem egy nap, és a vízfogyasztásomat is követhetem. Hasonló naplót a házipatika oldalán is találsz, ingyenesen!

Ehhez mit szólsz?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s